Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Επιστολή του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ για χρέη της εφημερίδας «Μακεδονία»

(αναδημοσίευση απο http://etapmme.wordpress.com/)

Με επιστολή της η διοίκηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ απαντά σε δημοσίευμα – ερώτημα του typologies.gr, σχετικά με την εξόφληση χρεών της εφημερίδας «Μακεδονία», το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «Περίοδο χάριτος 15 χρόνων έδωσε το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ στην εφημερίδα «Μακεδονία» προκειμένου να ξεπληρώσει σε 180 δόσεις το χρέος του 1 εκατομμυρίου ευρώ από ασφαλιστικές εισφορές» (διαβάστε αναλυτικά όσα έγραψαν οι Τυπολογίες).

Η επιστολή του ΕΤΑΠ ΜΜΕ (δημοσιεύτηκε σε νεότερη ανάρτηση στο typologies.gr):

«Αναφορικά με το δημοσίευμα σας στην ηλεκτρονική έκδοση των «ΤΥΠΟΛΟΓΙΩΝ» υπό τον τίτλο «ΕΤΑΠ ΜΜΕ: Περίοδος χάριτος… 15 ετών στη “Μακεδονία” μετά την επιδότηση», σας γνωρίζουμε τα κάτωθι:

Η εταιρία «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ Α.Ε», στο πλαίσιο του σχεδίου εξυγίανσης και αναδιάρθρωσης το οποίο υλοποιεί μετά την υπαγωγή της στον αναπτυξιακό νόμο, κατέβαλλε στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ το ποσό των 3.300.000 ευρώ και αιτήθηκε διακανονισμού για το υπόλοιπο της οφειλής της, ύψους 1.207.757,89 ευρώ, σε 180 δόσεις υπό την προϋπόθεση της υπαγωγής της στα άρθρα 99-106 του Πτωχευτικού Κώδικα, χωρίς οποιαδήποτε μείωση στο κεφάλαιο και τις προσαυξήσεις και με δέσμευση εκ μέρους της για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Αυτό είναι το αίτημα της επιχείρησης το οποίο ενέκρινε ομοφώνως το Δ.Σ. του ΕΤΑΠ ΜΜΕ, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που παρέχει ο Πτωχευτικός Κώδικας και με την απόλυτη βεβαιότητα πως εξυπηρετεί στο ακέραιο τα συμφέροντα των εργαζομένων στην επιχείρηση και συνακολούθως τα συμφέροντα του Ταμείου.

Όπως προκύπτει από τα ανωτέρω, οποιοδήποτε δημοσιογραφικό σχόλιο χωρίς αναφορά α) στο ποσό των 3,3 εκατομ. που ήδη κατέβαλε η επιχείρηση στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, β) στη ρητή προϋπόθεση της υπαγωγής στον Πτωχευτικό Κώδικα για την ενεργοποίηση των 180 δόσεων και γ) στη δέσμευση της επιχείρησης για διατήρηση των θέσεων εργασίας, δημιουργεί εσφαλμένες εντυπώσεις και δεν εξυπηρετεί την αλήθεια.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου