Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ ΤΗΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΙΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 6μμ


Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη βίαιη και επεισοδιακή κατάληψη αξημέρωτα, από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, η ΠΟΕΣΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους της Ενημέρωσης (δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς υπαλλήλους) να δώσουν μαζικά και αγωνιστικά ηχηρό παρών στο πανεργατικό συλλαλητήριο στις 7 Νοεμβρίου στο Ραδιομέγαρο.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καλεί στο συλλαλητήριο όλους τους δημοκράτες και τους αλληλέγγυους πολίτες, που καταδίκασαν από την πρώτη στιγμή το «μαύρο» στην ΕΡΤ που επέβαλε η συγκυβέρνηση στις 11 Ιουνίου 2013 και στάθηκαν στο πλευρό των αγωνιζόμενων εργαζόμενων, στηρίζοντας τον αγώνα τους για αντικειμενική και ελεύθερη Ενημέρωση, με το ertopen, την ΕΤ3 και τους περιφερειακούς σταθμούς, σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η ΠΟΕΣΥ καλεί όλες τις Ενώσεις Συντακτών και τις άλλες Ενώσεις του κλάδου, όλες τις Ομοσπονδίες εργαζομένων και τα συνδικάτα, να κινητοποιήσουν τα μέλη τους για το συλλαλητήριο, ενώνοντας τη φωνή τους με τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ, για επαναλειτουργία της ΕΡΤ ΤΩΡΑ!
Είναι αγώνας για τη δημοκρατία και την ελευθεροτυπία. Αγώνας για την επιβίωση και την αξιοπρέπειά μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ ΤΗΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΣΤΙΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 6μμ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Στοχεύουν στην πλήρη κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καταγγέλλει τη νέα κυβερνητική παρέμβαση στο σύστημα των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων. 

Επινοώντας τεχνάσματα προκειμένου να παραβιάζεται η συνταγματική υποχρέωση για την έκδοση διαιτητικής απόφασης, όταν δεν επιτυγχάνεται συμφωνία για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η Κυβέρνηση κατήργησε και πάλι τη Διαιτησία τρεις μήνες μετά την ακύρωση της Π.Υ.Σ. 6 /28-2-2012 από το ΣτΕ, που δέχθηκε αίτηση ακύρωσης που άσκησε η Π.Ο.Ε.ΣΥ, η οποία πρωτοστάτησε σ’ αυτόν τον αγώνα μαζί με τη ΓΣΕΕ και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Ομαδική παραίτηση δημοσιογράφων

Κάπου συμβαίνουν και αυτά!

(αναδημοσίευση από http://www.efsyn.gr/)
Και οι 70 συντάκτες της μεγαλύτερης σλοβακικής εφημερίδας γνώμης, της «SME», με κυκλοφορία 40.000 φύλλων, παραιτήθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για την πώλησή της σε όμιλο για τον οποίο υπάρχουν υποψίες ότι είναι αναμεμειγμένος σε υπόθεση διαφθοράς.
Μάλιστα στο κύριο άρθρο της εφημερίδας, ο διευθυντής της, Μάρκους Κοστόλνι, ήταν ξεκάθαρος: 

«Με τον όμιλο Πέντα ως ιδιοκτήτη -γράφει- δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα μπορούσαμε να κάνουμε ελεύθερη και ανεξάρτητη δημοσιογραφική δουλειά».

Ο συγκεκριμένος όμιλος έχει αποκτήσει κι άλλες δύο σλοβακικές εκδοτικές επιχειρήσεις, μέσω ολλανδικής εταιρείας συμμετοχών, ενώ το 2012 από υποκλοπές των υπηρεσιών πληροφοριών της Σλοβακίας είχαν αποκαλυφθεί αθέμιτες σχέσεις.. ανάμεσα στον όμιλο Πέντα και πολιτικούς αξιωματούχους. 
Υπήρξαν μάλιστα ισχυρές διαδηλώσεις που οδήγησαν και τον κεντροδεξιό συνασπισμό της Ιβέτα Ραντιτσόβα σε εκλογική ήττα.

Υποψηφιότητες και αποτελέσματα στη συγκρότηση ΔΣ της ΠΟΕΣΥ αλλά χωρίς Ταμία και Οργανωτικό Γραμματέα


Πρόεδρος:Υποψήφιοι Δ. Κουμπιάς – Γ. Σαβίδης
Έλαβαν: Κουμπιάς 6, Σαβίδης 3, Λευκά 2

Α΄ Αντιπρόεδρος: Υποψήφιος Ν. Καρράς.
Έλαβε: 7 ναι, 2 όχι, 2 λευκά.

Β΄ Αντιπρόεδρος: Γ. Τσιγκλιφύσης
Έλαβε: 6 ναι, 2 όχι, 3 λευκά.


Γενικός Γραμματέας: Γ. Σαβίδης
Έλαβε: 9 ναι, 2 λευκά.

Οργανωτικός Γραμματέας: Ν. Συνοδινός
Έλαβε: 5 ναι, 4 όχι, 2 λευκά ΔΕΝ ΕΞΕΛΕΓΗ


Ταμίας: Υποψήφια Νέλλη Σπηλιωπούλου
Έλαβε: 5 ναι, 4 όχι, 2 λευκά ΔΕΝ ΕΞΕΛΕΓΗ


Έφορος: Υποψήφια Νέλλη Κατσαμά
Έλαβε: 7 ναι, 2 όχι, 2 λευκά.

Το νέο Δ.Σ της ΠΟΕΣΥ


Συνεδρίασε σήμερα το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 5ης Οκτωβρίου 2014 του 7ου Τακτικού Πανελλαδικού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας, με μοναδικό θέμα τη συγκρότησή του σε σώμα.

Παραβρέθηκαν: Γκίρμπας Γιάννης (ΕΣΗΕΜ-Θ), Καρράς Νίκος (ΕΣΗΕΜ-Θ), Κατσαμά Ελένη-Νέλλη (ΕΣΗΕΠΗΝ), Κουμπιάς Δημήτρης (ΕΣΗΕΑ), Μπαζαίος Γιάννης (ΕΣΠΗΤ), Ντελέζος Κώστας (ΕΣΗΕΑ), Ριζεάκου Έλενα (ΕΣΗΕΑ), Σαββίδης Γιώργος (ΕΣΗΕΑ), Σπηλιοπούλου Νέλλη (ΕΣΠΗΤ), Συνοδινός Νίκος (ΕΣΗΕΑ) και Τσιγκλιφύσης Γιώργος (ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε).
Μετά από μυστική ψηφοφορία εξελέγησαν:

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Ένα ακόμη βήμα ακύρωσης του πραξικοπήματος στην ΕΡΤ

Εκδικάστηκε την Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014, στο Εφετείο Ανατολικής Κρήτης σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση των απολυμένων της ΕΡΑ Ηρακλείου κατά του Ελληνικού Δημοσίου, με βασικό αίτημα την ακύρωση των απολύσεών τους και την επαναπρόσληψή τους στις θέσεις που κατείχαν πριν την πραξικοπηματική κατάργηση της ΕΡΤ στις 11 Ιουνίου 2013.

«Μπορείτε να απεργείτε μόνον τις καθημερινές, παρακαλώ;»

(Αναδημοσίευση από http://agelioforum.wordpress.com/)

Νουθεσίες προς τους απλήρωτους εργαζόμενους να απεργούν μόνον τις καθημερινές και όχι σε ημέρες που παρεμποδίζεται η έκδοση του φύλλου της Κυριακής, απευθύνει η εργοδοσία του «Αγγελιοφόρου».

Στην ευρεία ενημερωτική συνάντηση, που έγινε αργά χτες, Τετάρτη, το απόγευμα στα κεντρικά γραφεία της εκδότριας εταιρίας, στη Θεσσαλονίκη, ο νεόκοπος γενικός διευθυντής, Παντελής Χαλβατζάκης, ζήτησε από τα μέλη όλου του προσωπικού να αναθεωρήσουν την απόφασή τους για την επικείμενη απεργία, που είχαν ήδη εξαγγείλει τα αρμόδια συνδικαλιστικά σωματεία και η οποία έχει αρχίσει από σήμερα το πρωί σε όλα τα ενημερωτικά μέσα του «Αγγελιοφόρου».

«Κάνω έκκληση στη λογική σας και σας παρακαλώ να απεργείτε κάθε Δευτέρα ή Τρίτη και όχι την Πέμπτη ή την Παρασκευή, γιατί έτσι δεν μπορεί να κυκλοφορήσει η έκδοση της Κυριακής! Κάθε φορά που δε βγαίνει το κυριακάτικο φύλλο, λόγω απεργίας, χάνουμε έσοδα από διαφημίσεις και περιορίζονται οι εισπράξεις μας», είπε ο κ. Χαλβατζάκης.

«Μου έχετε “κόψει” έσοδα»

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Επιστολή του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ για χρέη της εφημερίδας «Μακεδονία»

(αναδημοσίευση απο http://etapmme.wordpress.com/)

Με επιστολή της η διοίκηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ απαντά σε δημοσίευμα – ερώτημα του typologies.gr, σχετικά με την εξόφληση χρεών της εφημερίδας «Μακεδονία», το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «Περίοδο χάριτος 15 χρόνων έδωσε το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ στην εφημερίδα «Μακεδονία» προκειμένου να ξεπληρώσει σε 180 δόσεις το χρέος του 1 εκατομμυρίου ευρώ από ασφαλιστικές εισφορές» (διαβάστε αναλυτικά όσα έγραψαν οι Τυπολογίες).

Η επιστολή του ΕΤΑΠ ΜΜΕ (δημοσιεύτηκε σε νεότερη ανάρτηση στο typologies.gr):

«Αναφορικά με το δημοσίευμα σας στην ηλεκτρονική έκδοση των «ΤΥΠΟΛΟΓΙΩΝ» υπό τον τίτλο «ΕΤΑΠ ΜΜΕ: Περίοδος χάριτος… 15 ετών στη “Μακεδονία” μετά την επιδότηση», σας γνωρίζουμε τα κάτωθι:

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Ακυβέρνητος ο “Αγγελιοφόρος”, απλήρωτοι οι εργαζόμενοι

(αναδημοσίευση από http://agelioforum.wordpress.com/)


Με ακυβέρνητο σκάφος στην τρικυμία της κρίσης φαντάζει κατά τις τελευταίες ημέρες o «Αγγελιοφόρος».

To μεγαλύτερο εκδοτικό συγκρότημα της Βόρειας Ελλάδας, που έχει την έδρα του στη Θεσσαλονίκη, στερείται πλέον καθημερινής διοίκησης, οργάνωσης και ελέγχου. Η μέχρι πρότινος γενική διευθύντριά του, Ιωάννα Μακρή, φέρεται να είναι απούσα, λόγω πολυήμερης άδειας, χωρίς να έχει επισήμως αντικατασταθεί, ενώ στελέχη και διοικητικοί υπάλληλοι φαίνεται να δηλώνουν επίσης απόντες από τις θέσεις ευθύνης που κατέχουν.

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Η διακοπή και μετάθεση του Καταστατικού Συνεδρίου της ΠΟΕΣΥ

 Την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014 μετά τη διακοπή των εργασιών του 7ου Tακτικού Συνεδρίου, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ ζήτησε την παραμονή του ίδιου προεδρείου και κατά την καταστατική διαδικασία, όπως προβλέπεται από την ημερήσια διάταξη. Το προεδρείο του Τακτικού Συνεδρίου δεν δέχτηκε να παραμείνει στη θέση του και έτσι ο Πρόεδρος, σύμφωνα με το Καταστατικό, ξεκίνησε τη διαδικασία ανάδειξης νέου προεδρείου για το Καταστατικό, πλέον, Συνέδριο της ΠΟΕΣΥ.

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Το συνέδριο της ΠΟΕΣΥ για τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του κλάδου

Αθήνα, 8 Οκτωβρίου 2014


Η απόφαση του Συνεδρίου της ΠΟΕΣΥ
για τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του κλάδου


Με πλειοψηφία 93 ψήφων έναντι 37, το 7ο Τακτικό Πανελλαδικό Συνέδριο της ΠΟΕΣΥ (2 έως 5 Οκτωβρίου 2014) υιοθέτησε –μετά από γόνιμο και συναινετικό διάλογο- την πρόταση του Διοικητικού και του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας για το πλαίσιο των άμεσων αγωνιστικών διεκδικήσεων του κλάδου.
Η απόφαση έχει ως εξής:

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

ΤΑ…ΚΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΒΥΘΙΑ ΣΤΟ 7ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΕΣΥ



(Από την Άννα Ομηρίδου, εκλεγμένη σύνεδρο με την παράταξη: ΄΄ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ΄΄ της ΕΣΗΕΜΘ)

Το 7ο Πανελληνιο Συνέδριο της ΠΟΕΣΥ, ολοκληρώθηκε την Κυριακή 5.10.2014 με τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου ΔΣ.

 Ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ- όσα και αν είχα ακούσει από συναδέλφους στο παρελθόν- ότι τη μεγαλύτερη σημασία σε ένα συνέδριο θα είχαν…τα κουκιά.
Ναι, ναι, τα κουκιά.
 Γιατί από τη στιγμή που περνάς το κατώφλι και διαπιστεύεσαι ως σύνεδρος, μικρότερη σημασία έχουν οι θέσεις, οι συνδικαλιστικές γνώσεις και προτάσεις σου και μεγαλύτερη το τι ψηφίζεις και πόσους έχει εκλέξει η παράταξη σου, ειδικά εάν προέρχεσαι από την περιφέρεια.

 Σε καμία περίπτωση δεν υποτιμώ τις εργασίες του συνεδρίου, αλλά με το ισχύον εκλογικό σύστημα, αναπόφευκτα, αφιερώνεται πολύς χρόνος και κουβέντα στις συμμαχίες, τις καραμπόλες, τα…κουκιά και τα ρεβύθια του καθενός.
Έτσι οι εργασίες είναι χαμηλότερες των προσδοκιών.

Σεβαστό, όμως υπήρξαν μέρες και ώρες που οι σύνεδροι εντός της αίθουσας δεν ξεπερνούσαν τους 40-50 έναντι 140, και η πρόεδρος του συνεδριου κ.Νταουντάκη τους «μάζευε» σχεδόν προκειμένου να αρχίσει ή να συνεχιστεί η διαδικασία.

Να σημειώσω βέβαια πως την ίδια ώρα στους πάνω ορόφους υπήρχε «συνωστισμός»!
Το ΄΄κυνήγι΄΄ συνέδρων, για να συμπληρωθεί το εκλογικό μέτρο, που θα ΄΄δώσει΄΄ έδρα και στη συνέχεια υποστήριξη στους υποψήφιους προέδρους, 

Θα επιχειρήσω μια επιγραμματική παρουσίαση των εργασιών που παρακολούθησα και το θέσεων και προτάσεων που εκφράσαμε και καταθέσαμε ως ΄΄ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ΄΄ 

Ομόφωνο Ψήφισμα για τις αποζημιώσεις των εργαζομένων στην ΕΡΤ

Στο πλαίσιο της διαδικασίας κατάθεσης ψηφισμάτων προς το ΄΄Σώμα΄΄ του 7 Συνεδρίου της ΠΟΕΣΥ οι σύνεδροι της ΄΄ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ΄΄ έκριναν ότι έπρεπε να ζητήσουν την συμμετοχή της Ομοσπονδίας και στο θέμα των δικαστικών αγώνων που ξεκίνησαν ή θα ακολουθήσουν, οι συνάδελφοι για να διεκδικήσουν τα αυτονόητα.

Το ψήφισμα τέθηκε σε ψηφοφορία, υιοθετήθηκε και εγκρίθηκε ομόφωνα από το σύνολο των παρευρισκόμενων συνέδρων στην αίθουσα και αποτελεί μια μορφή δέσμευσης του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, να συνδράμει στις κατευθύνσεις που τέθηκαν.
 

                                                                           ΨΗΦΙΣΜΑ

"Το 7ο συνέδριο της ΠΟΕΣΥ καταγγέλλει όχι μόνο το βίαιο κλείσιμο της ΕΡΤ  αλλά και τον εμπαιγμό της κυβέρνησης σε βάρος των εργαζομένων, που σε μια νύχτα έχασαν τη δουλειά τους, και ακόμη μέχρι και σήμερα παρά τις δεσμεύσεις για αποζημιώσεις, με βάση το σύνολο της πραγματικής προϋπηρεσίας τους, τις δικαστικές αποφάσεις ,τις αγωγές και τις διαμαρτυρίες τους δεν έχουν αποζημιωθεί.

Δηλώνουμε ότι θα είμαστε δίπλα τους μέχρι και την τελευταία στιγμή συνδράμοντας ,συμβουλεύοντας και υποστηρίζοντας τον αγώνα τους, για δικαίωση."

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Νατασα Μποζίνη
Άννα Ομηρίδου
Γιώργος Γρηγοριάδης

Πρόταση για ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

 Η ΄΄ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ΄΄ από την πρώτη ημέρα της συγκρότησής της στόχευε και στοχεύει:
Στην καταγραφή των ζητημάτων που αφορούν στους συναδέλφους, την αποκωδικοποίηση και τη δημιουργία προτάσεων για να κατατεθούν και να δεσμεύσουν τα αρμόδια όργανα του κλάδου.

Με αφετηρία το 7 Συνέδριο της ΠΟΕΣΥ, ο καθένας μας ξεχωριστά, μίλησε με συναδέλφους, συγκέντρωσε απορίες και ανησυχίες, τις μετέτρεψε, σε προτάσεις, τοποθετήσεις και παρεμβάσεις, στην ημερήσια διάταξη του συνεδρίου.


Μεταξύ αυτών, με το υλικό που συγκέντρωσε η Άννα Ομηρίδου. καταθέσαμε στο προεδρείο και το αίτημα να δημιουργηθεί ένα ΄΄Παρατηρητήριο΄΄ προσβάσιμο από όλους τους δημοσιογράφους, ανα την Ελλάδα που θα ΄΄απαντά΄΄ στα φλέγοντα ζητήματα που έχουν προκύψει στο ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις μετά και τις τελευταίες διατάξεις που πέρασαν ''νύχτα΄΄ και σε άσχετα νομοσχέδια.


Θεωρούμε αδιανόητο να αναζητά ο καθένας μας ξεχωριστά, πληροφόρηση για τη διαδοχική ασφάλιση, τις δικαστικές αποφάσεις που εκδόθηκαν μετά από προσφυγές συναδέλφων, τα φοροτεχνικά προβλήματα που προκύπτουν από τα Δελτία Παροχής Υπηρεσιών, τις διαφορές ανάμεσα στις Διευθύνσεις του ΕΤΑΠ -ΜΜΕ  και άλλα αντίστοιχα ζητήματα που έχουν γιγαντωθεί από την έλλειψη μεθοδολογίας στην άσκηση του Συνδικαλισμού.  

Σας παραθέτουμε την πρόταση όπως κατατέθηκε.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΄΄ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ -     ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ  ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Προτάσεις Τροποποίησης Καταστατικού-Μποζίνη

                                                                                 
                                                                           (Αριθμός Πρωτοκόλλου κατάθεσης: 532-03/02/09)

                      ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΟΕΣΥ

Αγαπητοί συνάδελφοι  τα καταστατικά αλλάζουν όταν η  πραγματικότητα τα ξεπερνά ή όταν έχουν διανύσει την δοκιμαστική τους, πρώτη, περίοδο  κατά τη διάρκεια της οποίας καταγράφηκαν τα κενά και οι αδυναμίες.

Η ΠΟΕΣΥ -τώρα -διανύει τη δεύτερη δεκαετία λειτουργίας της  και θεωρούμε ότι  είναι  απαραίτητος ο εκσυγχρονισμός  του ρόλου της.

Κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων της επιτροπής για την τροποποίηση του καταστατικού με πολύ ενδιαφέρον παρατήρησα ότι  κυρίαρχο θέμα είναι το εκλογικό σύστημα.

Είναι όμως το σημαντικότερο; Και γιατί;
Είμαστε όλοι βέβαιοι ότι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ ενδιαφέρονται  περισσότερο, για το ποιοι διοικούν  από το πώς διοικούν;

Η δική μας εκτίμηση είναι ότι αυτοί που κατά καιρούς, διοικούν έχουν χρέος να θυμούνται ότι εκτελούν  αποφάσεις του σώματος  με  ΄΄εργαλείο΄΄ ένα σύγχρονο καταστατικό, χωρίς κενά για διφορούμενες ερμηνείες.

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Αποτελέσματα των αρχαιρεσιών για το Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ


Κυριακή, 05 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ (Π.Ο.Ε.ΣΥ.)
7o ΤΑΚΤΙΚΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
2-5 Οκτωβρίου 2014

ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Αθήνα, 5 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στις εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014 κατά το 7ο Τακτικό Πανελλαδικό Συνέδριο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. για την ανάδειξη των οργάνων της Ομοσπονδίας, προέκυψαν τα εξής αποτελέσματα:

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. ψήφισαν εκατόν σαράντα (140) σύνεδροι και βρέθηκαν εκατόν τριάντα επτά (137) έγκυρα, δύο (2) άκυρα και ένα (1) λευκό ψηφοδέλτιο. Ως εκ τούτου, το εκλογικό μέτρο είναι 12 ψήφοι.
Το αποτέλεσμα έχει ως εξής:

Ψήφισμα - Να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ τώρα

ΨΗΦΙΣΜΑ

Οι σημερινές νέες παραιτήσεις από το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ, έρχονται να προστεθούν στο μπαράζ ανάλογων παραιτήσεων το προηγούμενο διάστημα .Όλες μαζί αναδεικνύουν το θέμα των εξόφθαλμων κυβερνητικών παρεμβάσεων στο ραδιοτηλεοπτικό μόρφωμα που θέλει να διεκδικεί το ρόλο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Αποδεικνύεται πλέον στην πράξη αυτό που από την πρώτη στιγμή επεσήμαιναν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, ότι δηλαδή αυτό που επιχείρησε να στήσει η κυβέρνηση μετά το πραξικοπηματικό «μαύρο» της 11ης Ιουνίου 2013, δεν είναι τίποτα άλλο από μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της ενημέρωσης, που εξακολουθεί να διασύρει τη χώρα μας διεθνώς.

Οι δημοσιογράφοι αλληλέγγυοι με όλους τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους

ΨΗΦΙΣΜΑ

Οι ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ
ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ


To 7o Τακτικό Πανελλαδικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), που πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη πολιτικά και κοινωνικά περίοδο, εκφράζει την αλληλεγγύη του και συνδέει τους αγώνες του για δικαίωμα στην εργασία, την αξιοπρέπεια και τη δημοκρατία με τους αγώνες όλων των κλάδων που πλήττονται από τις μνημονιακές πολιτικές.


Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ ως κλάδος, που βίωσε πρώτος τις οδυνηρές συνέπειες των πολιτικών της κρίσης, ταυτίζονται απόλυτα με τους στόχους και τις δράσεις κλάδων όπως οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, οι σχολικοί φύλακες, οι απεργοί της Coca Cola και των Τσιμέντων Χαλκίδας, οι αγωνιζόμενοι ενάντια στην εξόρυξη χρυσού κάτοικοι της Χαλκιδικής, οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο χώρο της Υγείας.

Με τους κοινούς μας αγώνες μπορούμε να θέσουμε φραγμό στη μνημονιακή λαίλαπα.

Κανείς μόνος του στην κρίση.

Ανακοίνωση της Εφορευτικής Επιτροπής για τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών της 5ης Οκτωβρίου


Στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) (Ακαδημίας 20, Αθήνα), σήμερα 4 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 12.00, συνήλθε η Εφορευτική Επιτροπή αποτελούμενη από τους Χάρη Σαββίδη, Γιώργο Γαβαλά, Φωτεινή Γιαννούλη, Γιώργο Γιουκάκη, Μαρίκα Αρβανιτοπούλου, προκειμένου να εκλέξουν τον Πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής.

Μετά από ψηφοφορία εκλέχθηκε Πρόεδρος με τρεις (3) ψήφους η Φωτεινή Γιαννούλη, η οποία και ανέλαβε αμέσως τα καθήκοντά της.

Η Εφορευτική Επιτροπή συνεδρίασε προκειμένου να ορίσει τις διαδικασίες που απαιτούνται για τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών και των λοιπών προβλεπόμενων από το Καταστατικό ψηφοφοριών και αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

• Η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων γίνεται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στα άρθρα 26 και 27 του Καταστατικού, ξεκινάει στις 9 το πρωί της Κυριακής, 5 Οκτωβρίου 2014 και ολοκληρώνεται στις 12 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

• Στις 12.30 μ.μ. θα γίνει η ανακοίνωση των υποψηφίων για τυχόν υποβολή ενστάσεων, οι οποίες θα υποβληθούν μέχρι τις 13.00.

• Στις 14.00 θα γίνει η ανακήρυξη των υποψηφίων, οπότε και θα ξεκινήσει η εκτύπωση των ψηφοδελτίων.

• Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει στις 16.00 και θα ολοκληρωθεί στις 19.30.

• Οι αρχαιρεσίες θα διεξαχθούν στην Αίθουσα του 3ου ορόφου της ΕΣΗΕΑ.

Τέλος, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του μέλους της Εφορευτικής Επιτροπής κ. Γιώργου Γιουκάκη, ο οποίος δεν θα μπορέσει να παραβρεθεί στη διαδικασία των αρχαιρεσιών και των ψηφοφοριών τη θέση του καταλαμβάνει ο πρώτος εκλεγμένος αναπληρωματικός κ. Βασίλης Τζήμτσος.

Η Εφορευτική Επιτροπή